NLP neuro linguïstisch programmeren

Ieder mens begint zijn of haar leven puur. Als baby heb je geen oordeel. Je veroordeelt niemand, je bent een en al liefde en vertrouwt de mensen om jou heen onvoorwaardelijk. In je jongere jaren is de waarheid om jou heen, de waarheid. Dit wordt je verteld en aangeleerd, door jouw vader en moeder. Ook ooms, tantes en later de leraren op school. Ook je werkomgeving en jouw vrienden vertellen je de waarheid. Pas jaren later komen er barstjes in deze waarheid.

Dat komt omdat jij jouw eigen wereld gaat ontdekken. Met je ogen, oren, neus, tong en gevoel. Dan pas zie, hoor, ruik en voel je wat jij belangrijk vindt in jouw eigen wereld.

Dit kan lastig zijn. De (negatieve) overtuigingen zitten zo in jou geworteld, dat het soms moeilijk is om te begrijpen waarom jij je voelt zoals jij je voelt. Hoe komt het dat ik niet word gezien? Hoe komt het dat ik mezelf zo’n nietsnut vind? Hoe komt het dat mijn relaties steeds op niets uitlopen? Hoe komt het dat mijn moeder me steeds afsnauwt? Hoe komt het dat ik geen passend werk vind? Stel jij jezelf deze of ander vragen? NLP kan voor jou een passende oplossing zijn.

Wat is NLP en wat betekent neurolinguistisch programmeren?

Methodiek

NLP is een methodiek die wordt toegepast voor communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Het gaat om de structuur van ons communiceren.

NLP grondleggers

John Grinder ontwikkelde een nieuwe NLP-code die ik ook in de praktijk gebruik.
Hoe krijg jij jezelf weer in goede staat? Dit gebeurt door diverse technieken, zoals de change personal history (verander jouw persoonlijke geschiedenis).

Richard Bandler ontwikkelde taalpatronen, zoals discussiëren en overtuigingen veranderen
Hoe discussieer jij? Hoe is jouw taal? Gebruik je deze wel op de juiste manier?

NLP technieken

NLP heeft verschillende technieken en je krijgt altijd de techniek die bij jou past. Zo kom je dichterbij je eigen obstakels en leer je ze op te lossen. Tijdens de therapie kijk je waar in het verleden bij jou (negatieve) overtuigingen zijn ontstaan. Wat heb jij nodig om weer te leven in rust, zonder stress, zonder angst? Hoe communiceer jij de wereld in? Wat houdt jou tegen, waar zitten jouw blokkades en hoe ga jij ze onder ogen zien en er wat mee doen? NLP is erg breed en ook hiervan is de toepassing op maat.

Hoe  werkt jouw brein, wat zit je in de weg? Waar zit de overtuiging die jou weerhoudt om in goede staat met jezelf te leven? Bij mij word je zelf aan het werk gezet, zodat je jezelf beter leert kennen met al jouw perfecties en imperfecties


Wanneer neem jij de stap om te veranderen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *