Mijn verhaal

Ik ben Ellen

Foto Ellen

Omdat ik in een burn-out zat, ben ik mezelf tien jaar geleden gaan verdiepen in het menselijk brein. Veel dingen begreep ik niet over mijn gedachten, mijn gevoel en mijn manier van (over)leven. Opeens had ik straatvrees en was bang in winkels. Ik leefde meer ’s nachts dan overdag, omdat de stilte van de nacht mij rust gaf. Op ieder moment kon ik huilen en geen volledige zinnen meer maken of de juiste woorden vinden. Ik voelde me gestrest en gehaast. Eenzaam.
Maar, ik wilde het alleen doen, vanuit schaamte tegenover mijn omgeving en vrienden en faalangst, want ik was toch immers een sterke vrouw?

Puzzelstukjes

Stapje voor stapje is het mij gelukt om mezelf weer goed te voelen en mezelf te accepteren zoals ik ben. Zelfliefde en zelfacceptatie waren en zijn erg belangrijk voor mij. Zeker vijf jaar deed ik hierover. Ik besefte dat er meer mensen zijn die, net zoals ik, zoeken naar die laatste puzzelstukjes. Daarom besloot ik om verder te onderzoeken wat er mogelijk is om deze ontbrekende stukjes te vinden. Het goede nieuws is dat je alles, wat jij nodig hebt om jezelf beter te voelen, al met je meedraagt. Samen met jou zoek ik op een creatieve, losse manier om jouw puzzel weer compleet te maken, zodat jij je weer goed voelt.

Sinds die tijd heb ik niet stilgezeten, ik haalde de volgende diploma’s en certificaten:

  • Familieopstellingen
  • Creatieve therapie
  • Kunstzinnige therapie practitioner
  • Reiki I, II, IIIA en IIIB
  • NLP practitioner
  • NLP coach
  • NLP Master Practitioner

Mijn ontwikkeling

De vraag die ik mezelf steeds stelde was: hoe werkt het brein?
Hoe komt het dat we allemaal verschillend denken, voelen en zien? Waarom kan de één beter omgaan met stress, angst en depressie dan de ander?

Het antwoord was eenvoudiger dan ik dacht, maar de oplossing is lastiger.
Door deze vragen ontwikkelde ik mezelf. Wat mij aansprak, was om mensen weer terug te brengen naar hun bron via een creatieve aanpak. Op hun eigen tempo, hun eigen manier, hun eigen weg. Ik laat ik je vrij om te ervaren wat je voelt. Omdat gevoelens en emoties in ons onderbewuste aanwezig zijn, is het mooi om te ervaren hoe je deze kunt uiten door diverse creatieve technieken.

Creatieve therapie

Ervaar hoe het is om op een creatieve manier jouw blokkades te vinden en zelf op te lossen.

Dit doen we, bij praktijk Corpus Anima, onder andere door kleuren, schilderen, tekenen, kleien, meditatie, ademhalingstechnieken en luisteren naar muziek.

Na een intake en analyse, bekijken wij samen wat voor jou de meest effectieve manier is om je doel te bereiken. Dat kan met een enkele soort of een mix van behandelingen zijn. Juist omdat iedereen zo uniek is, zijn er verschillende variaties mogelijk. Sluit de therapie niet bij je aan? Dan zoeken we samen naar een andere vorm.

Het is belangrijk dat jij je veilig, vertrouwd en geborgen voelt. Stap jouw eigen wereld in, even los van alles en iedereen, en spreek jij je onderbewuste aan. Op deze manier los je zelf jouw obstakels op en weet je hoe je er mee om kan gaan. Door zelfreflectie en oefeningen.

Praktijk Corpus Anima, voor creatieve ontwikkeling van lichaam en geest.