Creatieve therapie

Hoe voelt het als je even niet meer weet wat het leven je brengt? Als het leven jou alleen maar angst, stress en eenzaamheid geeft. Als je even niet meer weet wie je bent, waar je naartoe wilt, van wie je houdt of als je niet meer weet wie er van jou houdt. Als jouw vertrouwen in de mens een dieptepunt heeft bereikt en je niet meer wilt leven, wat ga je dan doen, waar ga je naartoe? Wat kan jou jou nog helpen om de positieve kant weer op te zoeken in jezelf?

Deze vragen kom ik dagelijks tegen. Samen met jou ga ik aan de slag om jouw (negatieve) overtuigingen te onderzoeken. Je leert hoe je ze oplost. Dit gebeurt met creatieve therapie.

Creatieve therapie

Met creatieve opdrachten kijken, voelen en zien we waar jou blokkades, angsten, fobieën, allergieën en (negatieve)overtuigingen zitten. De creatieve opdrachten bestaan uit verven, tekenen, luisteren naar muziek, kleien, ademhalingstechnieken en meditatie.

Gelijk hoor ik dan mensen roepen, maar dat kan ik niet! Schilderen! Tekenen! Kleien!

Iedereen die een pen, potlood, kwast of klei kan vasthouden, kan iets fabriceren. Meestal komen er hele mooie dingen uit die je niet had kunnen dromen. Bij deze creatieve oefeningen beginnen we met het loslaten van verwachtingen. Het maakt niet uit wat er op papier komt of wat voor sculptuur je van klei hebt gemaakt. Het gaat om het einddoel. Want, door creatief bezig te zijn, wordt jouw onderbewuste aangesproken en dat vertelt veel meer dan je denkt. Je stapt in jouw eigen bubbel.

Hoewel het niet past in de traditionele definitie van wetenschap, biedt kunstzinnige therapie op bewijs gebaseerde resultaten en heeft het een positieve invloed gehad op talloze mensen over de hele wereld. Uiteindelijk is kunstzinnige therapie een effectieve en legitieme vorm van behandeling met bewezen wetenschappelijke en therapeutische voordelen.

Muziek

Muziek maakt veel los. Je luistert naar muziek door een koptelefoon en gaat terug naar jouw gevoel in stilte. Muziek doorbreekt verstokte communicatie. Na het luisteren naar bepaalde soorten muziek weet je jouw gevoelens weer te vinden, waardoor communiceren weer wordt aangezet.

In creativiteit weet een ieder zich te vinden. Het geeft rust en gevoel van vrijheid, omdat er geen rem op zit.

Workshops

In geef workshops, om het onderbewuste zijn werk te laten doen op een creatieve manier. Intuïtief schilderen/tekenen. Hiervoor hoef je geen skills te hebben als zijnde schilder of kunstenaar, want jouw onderbewuste weet precies wat er op jouw canvas moet komen. Het is bewonderingswaardig wat er geschilderd/getekend wordt. Dit is jou onderbewuste, hetgeen alles van jou weet. Het bewuste brein overweegt, denkt na, voordat het een keuze maakt. Jouw onderbewuste brein weet het. Dus ben jij ook nieuwsgierig wat er bij jou naar boven komt tijdens een workshop intuïtief schilderen? Volg mij dan op Facebook en Instagram op praktijk Corpus Anima. Hier worden regelmatig workshops aangeboden.


2 reacties op “Creatieve therapie”

Nu ik bij Ellen geweest ben, wil ik niet meer anders. Haar hele energie is zo fijn. Ze is daar om je te ondersteunen en tegelijkertijd ben je vrij om te schilderen hoe jij wilt. Je merkt bijna niet dat ze er is, maar haar magie is voelbaar. Er is zo veel liefde in de workshop gestopt en de analyse klopte ook. Bijzonder hoe ze al deze dingen uit mijn schilderij wist te halen. Een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *